HAKKIMIZDA

HAKKIMIZDA

Lokma pek çok tarikatta özellikle Mevlevilikte,kalenderlikte ve yine Alevi ve Bektaşilikte "Can" lar ile yenilen rızkın,nimetin adıdır.Bu dünya görüşlerinde nimete şükür vardır saygı vardır,asla tamah yoktur.Yaşam felsefelerini "bir lokma bir hırka" olarak tanımlayan dervişler "bulunca paylaşırız bulamayınca şükrederiz" diyen dervişler dünyevi nimetlere hürmetlerinide ifade etmişlerdir.Bulunca paylaşmak olmayanada vermek sevdiğine,kardeşine,dostuna,misafirine ikram etmek bir Anadolu geleneğidir.Tanrı misafari kavramı Anadolunun bu kadim geleneği "Ihlamur ve Çınar" hikayesiyle Yunan Mitolojisinde de yer alır.Anadolu Efsanesinde Anadolu Selçuklusunda da,Osmanlı da da hem dini hem örfi motifler olarak köklenir ve u güzel haslet Anadolunun her yöresinde, her beldesinde her köünde hep yaşanır.

    Lokmahanemizde siz dostlarla msafir etme zevkini paylaşmak,bir şükre ortak olmak,siz dostlara canlara ikram etmek ve sizinde dostlarınıza bir ikramda bulunmanız için bir mekan yapmak için kurulmuştur.Karda çok hizmete odaklı işletme amacıyla sizleri bekliyor,sizlerle birlikte soframızı,lokmamızı paylaşmak ve ikram etmek istiyoruz.

YEMEK LİSTEMİZ

    Lokmanhane'mizde yemek listemizi hazırlarken Anadolu Selçuklu Osmanlı Kültürleri ile yoğrularak oluşmuş Konya ev mutfağına ağırlık verilmiştir.Eski Konya ev mutfağı çok zengindir.Hamur işlerinde ağırlıklı olan bu mutfakta etli ve meyveli yahniler erişteler,çeşitli bütümetler ,sebzeli bütümetler (ortolar) , hoşaflar , kompostolar, şerbetler, tiritler, sündürmeler , paparalar, helvalar ve kayganalarda bu zenginliğe katgı sağlarlar. Etli dolmalar,kuru dolmalar,Zeytinyağlı yaprak sarmaları vişne tiridi ve üzeri ballı höşmerim tatlıları katmerler say say bitmez bu mutfağın nimetleri.Tüm yemeklerimizi titizlikle tekrar ve tekrar derleyecek,Konyalı hamarat ev hanımlarımızın hünerleri ve el lezzetleri ile klasikleştirdikleri bu hazineyi sizler için hazırladığımız ev ortamlı Lokmanhanemizde sunmaya çalışacağız.Ev ortamında da olsa sunuumun lokanta koşullarında yapılıyo olması yemeklerin pişirilmesinde lezzet kaybına uğramadan hazırlanması konusunda bir takım uyarlama sorunları oluşacaktır.Amacımız evdeki lezzetin koruyucu adı altında da olsa suni hiçbir katkı maddesi kullanılmadn aynen evde hazırlandığı şekliyle sizlere sunumlu olduğundan derlediğimiz her yemeğin uyarlama çalışmaları tamamlandıktan sonra listemizde müneveme yolu ilede olsa yer alacağını sizlere bildirmek isteriz.